31-10-08

thema: de herfst - kabouters

Onze 2 weken vol herfstplezier zitten er op. Dinsdag maakten we een grote herfstwandeling, gelukkig had juf de kar mee, zo konden we om de beurt even uitrusten. We vonden heel wat blaadjes, takken, kastanjes, ... In de klas hebben we die van naderbij bekeken. Er waren rode, gele en bruine blaadjes, we hadden ook lange en korte takken. Ook Jules had iets gevonden in het bos, een heleboel noten. Maar de juf vertelde dat Jules niet alle noten mocht opeten, sommige waren voor de mensen, de andere voor de dieren. De juf liet de eetbare nootjes kraken in een notenkraker, en wij mochten er van smullen. We hebben ook wat knutselwerkjes gemaakt. De peuters mochten schilderen met de blaadjes, en de kleuters kleefden alle herfstblaadjes aan een takje. Ook de begrippen veel en weinig kwamen aan bod. In de ene mand lagen er veel nootjes, in de ander mand weinig.

sofie 029  sofie 033


De tweede week vonden we een briefje in de klas, er waren enkele kabouterjes komen spelen, en ze waren hun kaboutermutsen vergeten. Dus gingen wij op zoek,we vonden ze gelukkig allemaal terug. We dansten ook de kabouterdans en deden een leuk kleurenspel. De peuters maakten kennis met de begrippen groot en klein, de kleuters deden al een moeilijker werkje, zij legden de kabouters van klein naar groot, dat ging al zeer vlot. We maakten ook heel wat plezier in de poppenhoek,daar stond een hele grote paddestoel. ploperdeplop we vonden het superfijn om kaboutertjes te zijn!!

sofie 035

Vrijdag was er een herfstfeestje samen met de andere kleuters en de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar. De juf schilderde een grote spin op onze wang.

sofie 040      sofie 039

sofie 037  sofie 038

 

We kregen er een nieuw vriendinnetje bij, welkom Sara!

sofie 024

13:11 Gepost door juf Sofie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.