29-12-08

thema: slingers en ballen


Maandag kwamen we binnen in onze klas, en daar stond een kerstboom in de onthaalhoek, Jules had ook nog een verassing: hij had 2 dozen mee. Nieuwsgierig deden we de doosjes open, maar tot onze grote verbazing, er zat niets in de doos. Jules vertelde ons dat hij de klas had versierd met de kerstballen, maar de kerstballen horen aan de kerstboom, dus gingen we met z'n allen op zoek in de klas, naar de kerstversiering: op de kast, in de klas, onder de poppenbedden, ... Jules had goed z'n best gedaan om alle kerstballen te verstoppen!Na al dat zoeken mochten we met z'n allen de kerstboom versieren.

De juf vertelde een verhaaltje over Jules die een kersboom ging kopen in de winkel, hij mocht hem samen met zijn zus versieren. Zo werd het een supermooie kerstboom.

Herschaalde kopie van P

 

Herschaalde kopie van HPIM1105

We knutselden natuurlijk ook een nieuwjaarsbrief voor onze mama en papa, dit blijft nog even een verassing! wachten tot op 1 januari 2009 om de geschenkjes open te doen hoor.

 

 

 

 

 

We leerden de begrippen lang en kort, dit vonden we niet zo makkelijk, maar met wat hulp lukte het wel. De juf had een heleboel slingers mee, de oudste kleuters mochten al eens proberen de slingers van lang naar kort te leggen. We leerden ook een leuk liedje en dansten op de mooie kerstmuziek.

Herschaalde kopie van HPIM1095

 

Vrijdag sloten we het eerste trimester af met een heus kerstfeest, en natuulijk was er heel wat lekkers en een heleboel geschenkjes!

 Herschaalde kopie van HPIM1107

 

Herschaalde kopie van HPIM1110

Herschaalde kopie van HPIM1111

Herschaalde kopie van HPIM1112

Herschaalde kopie van HPIM1113

Herschaalde kopie van HPIM1119

Prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.

15:51 Gepost door juf Sofie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.