03-02-09

bouwen

voorbije weken hebben we heel hard gewerkt. Samen met de tweede en derde kleuterklas bouwden en sjouwden we volop.

De eerste week was een beetje speciaal. In de speelzaal stonden er 3 hele grote kartonnen dozen. Met de hulp van de juffen maakten we er 3 gezellige huisjes van. Elke middag werden we verdeeld in 3 groepen, elke groep mocht bij een andere juf.

- In onze klas mochten we de grote kartonnen dozen schilderen. Luna vond dit heel leuk, bij het schilderen van het stenen huisje was zij van kop tot teen rood ( rode schoenen, rode broek, rode wangen, ...)

- Bij juf An maakten we verschillende dingen om de huizen binnenin te versieren: een schilderij, een tv, een oven, een nachtkastje, ...

- Bij juf Ingrid zorgden we voor het behang. We mochten schilderen en stempelen. En terwijl we heel hard werkten zorgde Philippe voor wat animatie.

Op het einde van de week hadden we 3 prachtige kamers: een keuken, een woonkamer en een slaapkamer. Als afsluiten was er een openhuizenmiddag. De leerlingen van het lager onderwijs mochten een kijkje komen nemen. Er was ook een heuse receptie waar we smulden van chips, cake en een koekenhuisje. Ons buikje zat lekker vol!

 

 

De tweede week werken we wat verder in de klas rond dit thema. De juf vertelde een verhaal van Jules die (net als wij) een huisje maakten met een kartonnen doos. We leerden ook een versje en een liedje. We knutselden ook heel wat. De peuters kregen een tekening van Jules die ze mochten versieren met stickers, de kleuters van de eerste kleuterklas mocht stempelen met blokken, het eindresultaat was een mooie muur op ons blad.

sofie 046

 

sofie 051
 

We leerden ook de begrippen licht en zwaar en groot en klein kennen, onze vlinders (eerste kleuterklas) mocht een blokkentoren maken van groot naar klein.We maakten ook kennis met de verschillende kamers in het huis: de woonkamer, de keuken, de badkamer en de slaapkamer. Ook in de speelhoeken maakten we veel plezier: we mochten in de zelfgemaakte huizen spelen, maakten blokkentorens die we omgooiden, ...

sofie 052

We beleefden heel wat plezier! En nu weten we het: KUNNEN WE HET MAKEN ... NOU EN OF  

 

17:37 Gepost door juf Sofie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ik keek reeds twee keer naar "het laatste nieuws" op de klasblog: het blijft toch leuk om die kleine sprotjes aan het werk te zien, hé? Dat experimenteren met scheerschuim: daar zou ik zelf ook wel willen bij geweest zijn! Je zou het jammer vinden dat je zelf geen kleuter meer bent, als je dit allemaal ziet en leest!!

Gepost door: juf Anja Delecluyse | 19-02-09

De commentaren zijn gesloten.