25-02-09

carnaval

We hebben een week vol plezier achter de rug. We leerden gekke bekken trekken, we mochten ons verkleden in de poppenhoek, ... We mochten met z'n allen de hele week de clown uithangen ! Donderdagmorgen zagen we clown Thibou wel een hele dikke buik had, de juf had enkele kussens onder zijn pakje verstopt. Zo leerden we de begrippen dik en dun.
huis machten 072 

huis machten 071

 

 

14:45 Gepost door juf Sofie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-02-09

thema: mijn knuffel

 

Knuffels zijn zacht, lief, brengen gezelligheid en roepen geborgenheid
en affectie op.  Peuters hechten zich aan hun knuffel en hebben die
vaak bij zich. Reden genoeg om eens te werken rond dit thema.

We zijn begonnen met het waarnemen van onze knuffels, we hebben ze van naderbij bekeken en voelden hoe zacht ze wel zijn! Dinsdagmorgen waren al onze knuffels verdwenen! Dus gingen wij op zoektocht. Jules had alle knuffels verstopt in de klas, maar gelukkig vonden we ze allemaal terug. We leerden ook de begrippen: op - onder - naast - voor en achter. We luisterden goed naar de juf en plaatsten onze beer of onszelf op de juiste plaats.

Afbeelding tielt 080 Afbeelding tielt 085

Samen met onze knuffelbeer deden we aan relaxatie, sommige kleuters werden er heel rustig van en zorgden volop voor hun knuffel.

Afbeelding tielt 095

Afbeelding tielt 096

Jules vertelde ons dat hij wel eens bang was in het donker als hij zijn knuffel niet bij heeft, ook de kleuters vertelden waarvoor zij eens bang zijn: voor spoken, voor spinnen, ... Onze stoere mannen van de klas: Matthew en Nicola zijn nergens bang voor!

We hadden ook twee jarigen: hiep hiep hoera voor Floor en Emma!

 Afbeelding tielt 089  Afbeelding tielt 101

10:27 Gepost door juf Sofie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-02-09

bouwen

voorbije weken hebben we heel hard gewerkt. Samen met de tweede en derde kleuterklas bouwden en sjouwden we volop.

De eerste week was een beetje speciaal. In de speelzaal stonden er 3 hele grote kartonnen dozen. Met de hulp van de juffen maakten we er 3 gezellige huisjes van. Elke middag werden we verdeeld in 3 groepen, elke groep mocht bij een andere juf.

- In onze klas mochten we de grote kartonnen dozen schilderen. Luna vond dit heel leuk, bij het schilderen van het stenen huisje was zij van kop tot teen rood ( rode schoenen, rode broek, rode wangen, ...)

- Bij juf An maakten we verschillende dingen om de huizen binnenin te versieren: een schilderij, een tv, een oven, een nachtkastje, ...

- Bij juf Ingrid zorgden we voor het behang. We mochten schilderen en stempelen. En terwijl we heel hard werkten zorgde Philippe voor wat animatie.

Op het einde van de week hadden we 3 prachtige kamers: een keuken, een woonkamer en een slaapkamer. Als afsluiten was er een openhuizenmiddag. De leerlingen van het lager onderwijs mochten een kijkje komen nemen. Er was ook een heuse receptie waar we smulden van chips, cake en een koekenhuisje. Ons buikje zat lekker vol!

 

 

De tweede week werken we wat verder in de klas rond dit thema. De juf vertelde een verhaal van Jules die (net als wij) een huisje maakten met een kartonnen doos. We leerden ook een versje en een liedje. We knutselden ook heel wat. De peuters kregen een tekening van Jules die ze mochten versieren met stickers, de kleuters van de eerste kleuterklas mocht stempelen met blokken, het eindresultaat was een mooie muur op ons blad.

sofie 046

 

sofie 051
 

We leerden ook de begrippen licht en zwaar en groot en klein kennen, onze vlinders (eerste kleuterklas) mocht een blokkentoren maken van groot naar klein.We maakten ook kennis met de verschillende kamers in het huis: de woonkamer, de keuken, de badkamer en de slaapkamer. Ook in de speelhoeken maakten we veel plezier: we mochten in de zelfgemaakte huizen spelen, maakten blokkentorens die we omgooiden, ...

sofie 052

We beleefden heel wat plezier! En nu weten we het: KUNNEN WE HET MAKEN ... NOU EN OF  

 

17:37 Gepost door juf Sofie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |