09-04-09

thema: de kip en het ei

Twee weken lang werkten we in de klas rond het thema: de kip en het ei. Op maandag zat er in ons klasje een kip, het was een mooie, zachte kip met witte pluimen. Elke dag legde ze eitjes die we telkens opnieuw telden.  Er stond ook een boom in de klas, die mochten we versieren met eitjes. 

Zoals jullie al gezien hebben in het schriftje, hadden we in de klas echte kuikens, die hebben we even laten rondlopen tussen de banken in de klas. De kleuters vonden het super wanneer de kuikens heen en weer vlogen en 'kaka' deden op ons tapijt.

    pasen 031

We speelden ook een leuk spelletje. De juf bracht 8 kippen mee, 4 grote en 4 kleine. Roze, gele, groene en blauwe kippen. Al die kippen hadden eieren gelegd, maar al de eieren lagen door elkaar. Wij mochten helpen om de eitjes bij de juiste kip te leggen. We moesten daarvoor goed naar de kleur van de eieren en de kippen kijken

 tielt1 006 tielt1 009

Vrijdagmiddag had er iemand een verrassing voor ons in petto! weet je wie het was ... DE PAASHAAS! Hij had alle mandjes verstopt in de kleuterblok, toen we ze vonden zagen we dat er heerlijke eitjes van chocolade inlagen. Mmmmmmmmm

tielt1 004

10:05 Gepost door juf Sofie | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

nog eens nen dikke proficiat met wat je allemaal met de kinderen doet :-)
leuk deze foto's,zo zien we wat onze kapoenen doen he
doe zo verder ;-)

Gepost door: verstaen sofie | 23-04-09

Hallo,

heb jij soms nog die afbeeldingen van die kippen aub?
Ik vind het echt een leuke activiteit!

Groetjes en bedankt!

Gepost door: Marissa | 18-03-14

Hallo,

De afbeelding van de kippen komt van internet. Kleurplaten.nl. en dan kleurplaten peuters- en daarna dieren. Zo kan je de afbeelding vinden.

Grtj

Gepost door: De graeve Sofie | 19-03-14

De commentaren zijn gesloten.