03-05-09

Fit en gezond

Twee weken lang werkten we rond het thema 'fit en gezond' We leerden een heleboel gezonde en ongezonde dingen kennen. We begonnen met een waarneming van een 'gezond ontbijt'. De peuters mochten smullen van al dat lekkers. Vooral de zoete honing viel in de smaak.

gezond 001

Samen met de kleuters van de eerste kleuterklas maakten we groenten en fruitbrochtte's. Mmmm we vonden het heerlijk. De radijzen en de spinazieblaadjes waren supervers. Ze kwamen recht vanuit de moestuin van op onze speeltuin.

gezond 005

gezond 007

We luisterden ook naar het verhaal van Jules. Leerden een leuk versje en een bewegingslied. Woensdag mochten we met alle kleuters en leerlingen genieten van een gezond ontbijt in de eetzaal.

gezond 028

ls afsluiter van het thema was er een sportvoormiddag voorzien. Eerst mochten we met de fietsen een parcoer afleggen, daarna mochten we in de turnzaal heel veel leuke dingen doen: door de tunnel kuipen, op de bank lopen, op het klimrek klimmen, ... We hebben allen supergoed ons best gedaan dus verdienden we allemaal een medaille!

gezond 033  gezond 036

gezond 040

 

10:19 Gepost door juf Sofie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.