13-05-09

Moederdag

Het thema waar we deze week rond werkten was: Moederdag. We begonnen met een verhaaltje: 'mijn mama en ik'. De kleuters luisterden vol aandacht! Dinsdag had de juf een juwelenkist mee van mama, we mochten kijken en passen. Vooral het laatste vonden we heel leuk. Nadien kwam de juwelenkist in de poppenhoek terecht, zo kregen alle kleuters de kans om ze eens te passen. Toen juf Isabel vrijdagmiddag toekwam in de klas hadden we een verrassing voor haar. De kleuters stonden klaar om haar om haar helemaal mooi te maken, net zoals een echte mama.

kleuters 006

We leerden ook een mooi versje en maakten een geschenkje voor mama. Ik hoop dat alle mama's hebben kunnen genieten van hun moederdag en dat ze heel tevreden zijn met het geschenkje dat hun kleine kapoen voor hen maakte!

kleuters 004  kleuters 008

19:34 Gepost door juf Sofie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

03-05-09

Fit en gezond

Twee weken lang werkten we rond het thema 'fit en gezond' We leerden een heleboel gezonde en ongezonde dingen kennen. We begonnen met een waarneming van een 'gezond ontbijt'. De peuters mochten smullen van al dat lekkers. Vooral de zoete honing viel in de smaak.

gezond 001

Samen met de kleuters van de eerste kleuterklas maakten we groenten en fruitbrochtte's. Mmmm we vonden het heerlijk. De radijzen en de spinazieblaadjes waren supervers. Ze kwamen recht vanuit de moestuin van op onze speeltuin.

gezond 005

gezond 007

We luisterden ook naar het verhaal van Jules. Leerden een leuk versje en een bewegingslied. Woensdag mochten we met alle kleuters en leerlingen genieten van een gezond ontbijt in de eetzaal.

gezond 028

ls afsluiter van het thema was er een sportvoormiddag voorzien. Eerst mochten we met de fietsen een parcoer afleggen, daarna mochten we in de turnzaal heel veel leuke dingen doen: door de tunnel kuipen, op de bank lopen, op het klimrek klimmen, ... We hebben allen supergoed ons best gedaan dus verdienden we allemaal een medaille!

gezond 033  gezond 036

gezond 040

 

10:19 Gepost door juf Sofie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |