16-09-09

Thema: dag school

We zijn ondertussen al aan het einde van de tweede schoolweek. We voelen ons al goed thuis in ons gloednieuw klasje, en we kennen onze vriendjes ook al iets beter.

De voorbije twee weken werkten we rond het thema: dag school. We leerden onze vriendjes kennen, mochten een symbooltje kiezen. De eerste schooldag kwamen er heel wat kleutertjes verbaasd binnen. Ze zagen een leuk klasje, met heel wat nieuwe meubeltjes en nieuw speelgoed. Zijn jullie ook al wat nieuwsgierig. Kijk dan maar even mee

 klas 008

De eerste schooldag was even wennen voor de kapoenen. Hier en daar wel een traantje, maar die waren snel gedroogd door de vele leuke dingen in de klas.

De eerste week leerden we vooral de verschillende kalenders kennen:

onze eerste kalender is de aanwezigheidskalender, elke morgen overloopt de juf de namen van de kleutertjes. Hier leren we goedemorgen zeggen, en daarna mogen we ons popje in het zakje stoppen. Zo zien we heel vlug wie wel en niet op school is.

klas 048

We hebben ook een weerkalender. Elke morgen kijken we door de ramen om te zien welk weer het is vandaag. We doen Jules de gepaste kleertjes aan en hangen het gepaste weersymbooltje aan de kalender.

tom_029

Op onze daglijn kunnen we zien wat we allemaal gaan doen vandaag: op de bankjes zitten, naar het toilet gaan, ...

Afbeelding tielt 130

Dit is onze weekkalender, elke dag heeft een ander kleurtje. 's morgens overlopen we de dagen van de week en kijken we welke dag het vandaag is. Daarna hangt de juf een foto van een activiteit of gebeurtenis van die dag. Zo kunnen we de vrijdag zien wat we gedurende de week allemaal beleefd hebben.

Afbeelding tielt 126

We hebben ook nog een keuzebord, zo weten we in welke hoekje we wel of niet mogen spelen, als er een foto hangt is het hoekje open, en aan het materiaal zien we waarmee we mogen spelen.

klas 056


Hiep hiep hoera !!! Adelissa is 3 jaar.

klas 001  Ballonnen

Hier nog enkele kiekjes van onze kleine kapoenen gedurende de eerste schoolweek.

klas 008

klas 003

klas 004

klas 006

klas 009

klas 011

klas 005 klas 021

 

14:42 Gepost door juf Sofie | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

weerkalender en aanwezigheidsbord Hoi,

Proficiat met het originele idee van jouw aanwezigheidsbord. Het is eenvoudig in gebruik en oogt nog mooi.
Ik had eens een vraagje over de weerkalender.
Waar heb je de prenten voor Jules gevonden? ( ik bedoel de jas, sjaal, muts,...) Wat gebruik jij voor de zomer?
Ik laat de peuters Jules ook aankleden, maar wil het uitbreiden met de prent ook.
Alvast bedankt.

Ilse

Gepost door: ilse | 24-06-10

Hallo,

Eerst en vooral wil ik je zeggen dat je een hele mooie klas hebt met enorm leuke dingen die me enorm aanspreken. Vooral het aanwezigheidsbord spreekt me aan. Wel heb ik hierover een klein vraagje. Waar precies heb je dit gehaald? Of heb je dat laten maken die plastiek om de popjes in te steken?

Alvast bedankt.

Groetjes Sofie

Gepost door: sofie ramaut | 14-08-11

hallo, alvast bedankt voor de leuke reactie. De aanwezigheidkalender komt uit de catologus van wesco. De popjes zijn gemaakt met een stukje stof en een bolletje isomo. Je kan het ook via internet terugvinden.http://viewer.zmags.com/publication/4f66a16c?SiteId=562437#/4f66a16c/38 ( p 49)
Groetjes

Gepost door: sofie | 15-08-11

De commentaren zijn gesloten.