26-09-09

thema: Dit kan ik al!

We begonnen het thema met een verhaal van Jules: Op school kan Jules helemaal alleen naar het toilet gaan, hij veegt zelf zijn billen af, want hij is een grote jongen, hij kan ook al zijn handen wassen. Als Jules 's avonds in bad gaat, helpt mama hem uitkleden en ze ontdekt een grote bruine vlek in Jules zijn slip.

We hebben ook Kandoo de kikker leren kennen. We danten allen de kikkerdans en keken naar de clip op tv. Willen jullie nog eens dansen, kijk dan vlug op: http://media.nickelodeon.be/akties_be/kandoo/videoclip.html

Onze handjes wassen, dat was natuurlijk heel erg leuk. We leerden ook een liedje over k' ga me wassen. Jules was een beetje vies, en had een wasbeurt nodig, gelukkig had de juf zeep mee. We mochten Jules van kop tot teen wassen.    

tom 089 tom 090

 

 

 

 

 

 

 

 

Aan de hand van een praatplaat leerden we of we een jongen of een meisje zijn. Sommige kleuters missen nog wel eens, maar we blijven oefenen.

We kunnen ook al onze neusjes snuiten. Dit was niet zo makkelijk hoor, maar gelukkig hadden we de foto's van Jules die ons een handje hielpen.

dyn003_original_1113_415_gif_2604217_0204feab699a15aae31474be9450bcc0

Ons jasje aandoen, dat kunnen we ook al zeer goed: jas op de grond, voeten aan de kap, handjes in de mouwen en ...  hup jasje over ons hoofd.klas 059 klas 061

 

 

 

 

 

 

 

We hebben ook hard gewerk aan onze knutselwerkjes. De peuters experimenteerden met toiletpapier, lijm en verf.

eerste schooldag 023

eerste schooldag 017  eerste schooldag 018

 

 

 

 

 

 

 

 

De kleuters mochten een badje bestempelen met de vinger, en een kleurplaat van Jules inkleuren. De juf maakte verschillende gekleurde zakdoeken vast aan Jules zijn handje, en zo leerden we de kleuren kennen.

Er was ook groot feest, we hadden tijdens dit thema 2 jarigen, proficiat Zarfija en Teyla.

 

klas 050  tom_053

 

 

 

 

 

20:00 Gepost door juf Sofie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.