26-09-09

thema: Dit kan ik al!

We begonnen het thema met een verhaal van Jules: Op school kan Jules helemaal alleen naar het toilet gaan, hij veegt zelf zijn billen af, want hij is een grote jongen, hij kan ook al zijn handen wassen. Als Jules 's avonds in bad gaat, helpt mama hem uitkleden en ze ontdekt een grote bruine vlek in Jules zijn slip.

We hebben ook Kandoo de kikker leren kennen. We danten allen de kikkerdans en keken naar de clip op tv. Willen jullie nog eens dansen, kijk dan vlug op: http://media.nickelodeon.be/akties_be/kandoo/videoclip.html

Onze handjes wassen, dat was natuurlijk heel erg leuk. We leerden ook een liedje over k' ga me wassen. Jules was een beetje vies, en had een wasbeurt nodig, gelukkig had de juf zeep mee. We mochten Jules van kop tot teen wassen.    

tom 089 tom 090

 

 

 

 

 

 

 

 

Aan de hand van een praatplaat leerden we of we een jongen of een meisje zijn. Sommige kleuters missen nog wel eens, maar we blijven oefenen.

We kunnen ook al onze neusjes snuiten. Dit was niet zo makkelijk hoor, maar gelukkig hadden we de foto's van Jules die ons een handje hielpen.

dyn003_original_1113_415_gif_2604217_0204feab699a15aae31474be9450bcc0

Ons jasje aandoen, dat kunnen we ook al zeer goed: jas op de grond, voeten aan de kap, handjes in de mouwen en ...  hup jasje over ons hoofd.klas 059 klas 061

 

 

 

 

 

 

 

We hebben ook hard gewerk aan onze knutselwerkjes. De peuters experimenteerden met toiletpapier, lijm en verf.

eerste schooldag 023

eerste schooldag 017  eerste schooldag 018

 

 

 

 

 

 

 

 

De kleuters mochten een badje bestempelen met de vinger, en een kleurplaat van Jules inkleuren. De juf maakte verschillende gekleurde zakdoeken vast aan Jules zijn handje, en zo leerden we de kleuren kennen.

Er was ook groot feest, we hadden tijdens dit thema 2 jarigen, proficiat Zarfija en Teyla.

 

klas 050  tom_053

 

 

 

 

 

20:00 Gepost door juf Sofie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-09-09

Thema: dag school

We zijn ondertussen al aan het einde van de tweede schoolweek. We voelen ons al goed thuis in ons gloednieuw klasje, en we kennen onze vriendjes ook al iets beter.

De voorbije twee weken werkten we rond het thema: dag school. We leerden onze vriendjes kennen, mochten een symbooltje kiezen. De eerste schooldag kwamen er heel wat kleutertjes verbaasd binnen. Ze zagen een leuk klasje, met heel wat nieuwe meubeltjes en nieuw speelgoed. Zijn jullie ook al wat nieuwsgierig. Kijk dan maar even mee

 klas 008

De eerste schooldag was even wennen voor de kapoenen. Hier en daar wel een traantje, maar die waren snel gedroogd door de vele leuke dingen in de klas.

De eerste week leerden we vooral de verschillende kalenders kennen:

onze eerste kalender is de aanwezigheidskalender, elke morgen overloopt de juf de namen van de kleutertjes. Hier leren we goedemorgen zeggen, en daarna mogen we ons popje in het zakje stoppen. Zo zien we heel vlug wie wel en niet op school is.

klas 048

We hebben ook een weerkalender. Elke morgen kijken we door de ramen om te zien welk weer het is vandaag. We doen Jules de gepaste kleertjes aan en hangen het gepaste weersymbooltje aan de kalender.

tom_029

Op onze daglijn kunnen we zien wat we allemaal gaan doen vandaag: op de bankjes zitten, naar het toilet gaan, ...

Afbeelding tielt 130

Dit is onze weekkalender, elke dag heeft een ander kleurtje. 's morgens overlopen we de dagen van de week en kijken we welke dag het vandaag is. Daarna hangt de juf een foto van een activiteit of gebeurtenis van die dag. Zo kunnen we de vrijdag zien wat we gedurende de week allemaal beleefd hebben.

Afbeelding tielt 126

We hebben ook nog een keuzebord, zo weten we in welke hoekje we wel of niet mogen spelen, als er een foto hangt is het hoekje open, en aan het materiaal zien we waarmee we mogen spelen.

klas 056


Hiep hiep hoera !!! Adelissa is 3 jaar.

klas 001  Ballonnen

Hier nog enkele kiekjes van onze kleine kapoenen gedurende de eerste schoolweek.

klas 008

klas 003

klas 004

klas 006

klas 009

klas 011

klas 005 klas 021

 

14:42 Gepost door juf Sofie | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

09-09-09

Welkom terug

Hallo allemaal,

Zoals jullie waarschijnlijk al weten, we hebben een gloednieuwe schoolnaam:

logo

Ook dit schooljaar zal ik jullie met plezier op de hoogte houden van de avonturen in ons klasje.

klas 052

18:19 Gepost door juf Sofie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |