13-10-09

mmm, lekker fruit.

maandag was het appeltjesdag.

We begonnen met een waarneming rond het stukje fruit. We leerden de woordjes: appel, steeltje, schil en pitjes kennen.  We leerden ook de er in de schil heel wat vitamintjes zitten. Op het einde mochten we proeven van de sappige appeltjes.

Daarna mochten de peuters stempelen met appels, de kleuters mochten appeltjes tekenen in een appelboom.

appels-t8470bouw huisje 014

   

dinsdag was het banaantjesdag.

 Net zoals gisteren zijn we de dag begonnen met een waarneming van de banaan. We merkten dat de banaan veel zachter is dan de appel, en we wisten allemaal dat we de schil van de appel wel mogen opeten, maar van de banaan niet.

Heel wat kleutertjes hadden een banaan mee als tussendoortjes, en dat vonden ze heel erg lekker.

bouw huisje 019

In de manipulatiehoek mochten we spelen met plasticine, Saber deed zijn uiterstebest op banaantjes te maken.

bouw huisje 018  bananen_462

donderdag was het peertjesdag.

peren-gr 4

 

 

 

 

 

 

Bij de waarneming van de peren, kwamen terug dezelfde woordjes als bij de appel aan bod: steeltje, pitjes en schil. In de peer zagen we hele kleine pitjes. Ook na het flink luisteren mochten we proeven van al dat lekkers.

We maakten in de middag lekkere fruitpap. Heel voorzichten ging Kenji en Trysten samen met de juf de fruitpap in de frigo gaan zetten, Toen we net in de keuken binnenkwamen, viel de pot met fruitpap uit Kenji zijn handjes, en al ons fruitpap op de grond, maar gelukkig hadden we nog voldoende voor al onze vriendjes.

tielt2

Vrijdag, onze laatste dag was appelsientjesdag.

Sinaasappels  bouw huisje 040

 

 

 

 

 

 

 

Net zoals bij alle stukjes fruit, begonnen we de dag met een waarneming van de oranje sinaasappel. Ook hier vonden we pitjes terug en na het einde van de waarneming mochten we proeven van al dat lekkers.

20:45 Gepost door juf Sofie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.