17-12-09

De speelgoedkoffer.


In afwachting van Sint en Piet leerden wij over speelgoed.

We mochten elk een stuk speelgoed meebrengen waar we thuis het liefste mee spelen.  Trysten bracht een auto van cars mee, Emile een boormachine, Leyton een vrachtwagen, Chloe een lotto van Dora, ...

We beluisterden een mooi verhaal van Jules die voor de Sint een mijter heeft gemaakt.  Toen de Sint bij hem in de klas kwam had hij ook die mijter die hij bij de schoen van Jules vond aangedaan!  We hebben heel wat leuke dingen gedaan met het verhaal.  Voorwerpen er bij gelegd, het verhaal opnieuw verteld, voorwerpen benoemd.  Dolle fratsen van zwarte pieten nagedaan.

vanalles 161

We knutselden ook onze eigen zwarte piet.  De vlindertjes mochten hem tekenen en versieren, de rupsjes hebben hem geschilderd.  Er zaten mooie resultaten bij.

vanalles 150

Onze huishoek werd omgetoverd tot een echte zwarte pieten hoek.  Er was verkleedkledij aanwezig en we leefden ons enorm uit.

zwarte pieten

 

We speelden met het meegebrachte speelgoed, kleurden vele tekeningen voor de Sint en zijn pieten.  Hij is ook in de klas geweest toen we ons schoentje hebben klaargezet.  Daar heeft zwarte piet sporen nagelaten op de ramen, de spiegels, ...  en het mooiste is hij heeft ze dan nog niet afgewassen als hij bij ons op school was.

vanalles 160

vanalles 162

Kortom we hebben een heel leuk thema gehad, vol dolle fratsen.

14:10 Gepost door juf Sofie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.