14-06-10

Een nieuwe baby.

In onze klas heerst er een echte babyboom.  Daarom konden we dit thema niet laten liggen natuurlijk.  Juf Sofie, die ik momenteel vervang, is de koptrekker.  Daarnaast zijn er nog eens 5 mama's zwanger.  1 mama verwacht zelfs een tweeling als dat niet super is!

We maakten een groeiboekje van baby tot nu.  Vroeger dronken we uit een fles, nu eten we uit een bord met een vork en drinken we uit een beker, vroeger sliepen we in een wiegje nu in een groot bed, vroeger hadden we een pamper aan nu gaan we naar het toilet.

baby 9

 

We hadden alweer een studente in de klas. Juf Zahra kwam uit Nederland.  Zij vertelde ons dat ze in Nederland beschuit met muisjes eten als er een baby is geboren.  We mochten dit ook klaarmaken en proeven.  We hebben er een leuke activiteit rond gedaan.

baby 6

 

baby 7

 

baby 8

We maakten een reuzenfopspeen.  Een ballon bekleven met papier - marché!  Heel leuk maar ook wat vies.  De lijm was koud en zacht aan de handen maar vooral heel kleverig.  Als hij droog was mochten we de ballon kapot prikken en we hoorden binnenin de ballon leeglopen.  Leuk om te horen.  Daarna mochten we een kleurtje kiezen voor onze fopspeen.  We kregen een rondje dat we mochten versieren en juf maakte daar een reuzenfopspeen van.

baby

baby 5

 

In alle hoekjes konden we spelen met babymateriaal.

baby 3

baby 4

 

We hebben heel wat bijgeleerd.  Zo weten we nu dat papa's en ook wij geen baby's kunnen krijgen maar we kunnen wel doen alsof in de poppenhoek.

20:40 Gepost door juf Sofie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.