14-06-10

Jonge dieren in de lente.

Bij dit thema kregen we bezoek van een Noorse studente die een ganse tijd in ons klasje is gebleven.  We hebben heel veel van haar geleerd.  Het was superleuk.

In de lente zie je het nieuwe leven rondhuppelen en daarom zijn we eens blijven stilstaan bij de jonge dieren.  We maakten een dierenboek met alle jonge dieren vanop de boerderij.  Het eendenkuiken kwam aan bod, de koe, het paard en het varken.  We hebben verschillende technieken gebruikt om onze dieren aan te kleden.  Van scheuren tot knippen, stempelen, tamponeren, stukjes wol opkleven, ...  Heel wat te doen dus.

lente

 

lente 3

 

lente 5

 

lente 10

 

De juf vertelde een verhaal van een kuiken dat heel wat dieren tegenkwam op de boerderij.  Toen het verhaal uit was konden we een puzzel maken en het kuiken op de juiste weg helpen.  Het kuiken volgde de weg van de dieren die hij tegenkwam in de juiste volgorde.

lente 2

 

We moesten de mama's en de kleintjes proberen bij elkaar te leggen.  We kregen prentjes en moesten die knippen.  Daarna zochten we 2 dezelfde.

lente 6

 

We beleefden dolle pret bij het spelen met de boerderij!

lente 7

 

lente 8

 

Juffrouw Vibeke van Noorwegen vertelde verhaaltjes in de boekenhoek.  Ze deed dit super ondanks het feit dat ze onze taal nog niet zo goed kon!

lente 9

 

Spelenderwijs leerden we heel wat over de jonge dieren, de baby's.

20:03 Gepost door juf Sofie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.