14-06-10

Kot, kot kedei, de kip die legt een ei!

Het is weer tijd van de paaseitjes.  Wij kozen er deze keer voor om rond de kip te werken.  De kip die legt eitjes!  De ene kunnen we opeten en de andere komen er kuikentjes uit.

We brachten een bezoekje aan ons kippenhok op school en bekeken de kippen die aanwezig waren.  We hebben ze eten gegeven en ook drinken.  We bekeken hun kleuren, of er eitjes aanwezig waren en zoveel meer.

pasen 4

 

P104047

 

pasen 5

 

pasen 6

 

pasen 8

 

We maakten allerlei lekkere dingen met de eitjes.  Eerst mochten we de chocolade-eieren proeven.  Witte, fondant en melkchocolade. MMMM lekker.  Daarna hebben we roereitjes gebakken, spiegelei klaargemaakt en eitjes gekookt.  Ciara had gekleurde eieren mee.  Toen we die in 2 hebben gebroken zagen we dat dit ook gekookte eieren waren.  Heel leuk en heel lekker.

pasen 9

pasen 11

 

pasen 12

 

pasen 13

 

pasen 14

 

pasen 15

 

pasen 16

 

In de hoekjes speelden we met plastic eieren.  Die konden we verzamelen in mandjes, eierdozen, ...  Tellen tot 6, waar kunnen er meer in, waar kunnen er minder in.  We beleefden veel speels leerplezier.

pasen 2

 

We maakten allen ook een paasmand. We beschilderden een houten kaasdoos met groene verf en gingen er dan met wit doorheen om het effect van gras te krijgen.  Daarna mochten we in een strook crêpepier knippen om gras te hebben.  Juf deed kippengaas rond de doos en kleefde er het gras op.  De eerste kleuters maakten een kuiken van een kaasdoosje.  We knipten gele stukjes en kleefden die op elke kant.  Daarna kleurden we vleugeltjes en het bekje die werden door ons geknipt en opgekleefd.  De achterkant mochten we dan bekleven met pluimen.  De peutertjes maakten een kip.  Ze stempelden met bruine verf en kleefden een pluim op de staart van de kip.  Na het lange zwoegen werd het dan tijd om de eitjes te gaan zoeken.  Een ganse paaszoektocht werd het en af en toe zagen we de paashaas lopen.  Toen we weer op school aankwamen vonden we overal eieren.  De paashaas had onze mandjes in de zaal verstopt en ook daarin lagen nog eens eitjes.  Wat was de paashaas lief voor ons!

paaszoektocht 6

 

paaszoektocht

 

paaszoektocht 5

 

paaszoektocht 2

 

paaszoektocht 4

 

paaszoektocht 3

 

paaszoektocht 7

 

paasmand kleuter

 

paasmand peuter

 

Een heel leuk, lekker thema!

18:43 Gepost door juf Sofie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.