15-09-10

thema: welkom - zakken en tassen

Hallo allemaal. Hier zijn we dan met het eerste verslagje van dit schooljaar. Woensdag kwamen er 12 kleutertjes binnen in de klas. De ene al wat dapperder dan de andere, maar de traantjes waren vlug weg en het avontuur kon van start gaan. Hier zijn ons 12 kapoenen

 

De eerste dagen maakten we vooral kennis met onze vriendjes en Jules. We gingen op verkenning in de klas, hebben enkele dagrituelen geleerd (aanwezigheidskalender, de weerkalender, goedemorgenliedje,...)

DSC01693.JPG

 
goedemorgen - MyVideo België

De tweede week werkten we rond het thema "zakken en tassen". De juf had allerlei zakken mee en we mochten ermee experimenteren en kijken wat erin zat. We leerden ook de begrippen groot en klein. De ene keer kon er al een kleuter in de tas, de andere keer niet.

 

DSC01659.JPG   DSC01668.JPG

We gingen ook aan de slag in de knutselhoek. We mochten ons symbooltje inschilderen met waterverf. De peuters bestempelden een schooltasje. Bij de kleuters van de eerste kleuterklas kwamen er al heel wat technieken aan bod: scheuren,knippen, kleuren, stempelen en schilderen.

DSC01694.JPG  DSC01711.JPG

 

    We leerden ook een versje: DSC01704.JPG

    Ik ga naar de kleuterklas,

    met een zakdoek in mijn tas,

    en een koek en een banaan.

   Stappestap ik kom er aan.  

 

We hadden ook heel veel plezier tijdens het vrij spel in de klas. We mochten spelen met de blokken, met de poppetjes, met hamertje tik, ...

DSC01620.JPGDSC01705.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14:35 Gepost door juf Sofie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.