03-10-10

thema knuffels

Hallo allemaal,

We hebben 2 knuffelzachte weken achter de rug. We deden een heleboel leuke dingen met onze knuffel.

We begonnen met een waarneming van al de knuffels. De meeste kleutertjes hadden hun knuffeltje mee van thuis, de kindjes die geen beertje hadden mochten er eentje kiezen uit de mand van de juf. We leerden de begrippen groot en klein adhv grote en kleine beren. We merkten ook op dat onze knuffels allemaal zo zacht zijn. Zo kwamen de begrippen hard en zacht aan bod. Aan onze voelwand konden we ondervinden wat nu eigenlijk hard of zacht aanvoelt.

         foto's2 004.JPG       foto's2 005.JPG

We maakten ook SUPERlekkere berencakjes. Met z'n allen mochten we roeren in de kom, eitjes kloppen,.... Na het bakken was er natuurlijk ook nog de afwas (we mochten de vuile kommen niet zomaar terug in de kast zetten) Gelukkig waren er 2 vrijwillegers die de afwas maar al te graag deden. Nadien mochten we de cakjes versieren met choco, berenkoekjes en ijssnoepjes. In de namiddag mochten we dan eindelijk smullen van al dat lekkers.

 

 We speelden ook een voelspel. rara wat zit er in de doos?? een knuffel of een blok. Ook hier kwamen de begrippen hard en zacht aan bod. 

foto's2 007.JPG

Kennen jullie Nanadoe?? Nanandoe is de knuffel van Bumba, er nanadoe kan heel leuk dansen. OOk wij mochten het eens proberen en het lukt al heel goed. We dansten ook op het liedje van plop "snuffeltje" En natuurlijk kon een reuzeknuffel niet ontbreken deze week!!!

foto's2 053.JPG

We maakten ook heel wat knutselwerkjes. We bestempelden een stukje stof en maakten er een lappenpopje van, we bekleefden een dekentje van de beer met stof, we merkten wel dat knippen in stof heel moeilijk is. De peuters schilderenden met de handjes en maakten een grote knuffel en de kleuters maakten aan de hand van een stappenplan een knuffelbeer.

foto's2 043.JPG    foto's2 042.JPG

In de hoekjes waren er heel veel BERE-leuke spelletjes en puzzels.

foto's2 039.JPG                        foto's2 040.JPG       

                        foto's2 045.JPG

Tijdens het thema was er ook feest !!! Tille was jarig en is nu 3 jaar. Samen met haar mama had Tille lekker  cake gemaakt, mmm...

foto's2 054.JPG               foto's2 058.JPG

 

 

20:08 Gepost door juf Sofie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.