03-12-10

thema: ga je mee naar papierenland

Twee weken lang werkten we in de klas rond het thema: ga je mee naar papierenland!!

Eerst wil ik onze nieuwe peutertjes welkom heten in de klas. Daimy en Marobel doen het SUPER goed in de klas!

314.JPG           315.JPG

Jules vond het alvast een superleuk thema, hij kon er maar niet genoeg van krijgen om telkens in die grote krant te lezen. Ook wij mochten allemaal de krant lezen (maar dat was wel nogal moeilijk met al die kleine lettertjes). Nadien maakte we van de krant een prop papier en stopten we Jules er helemaal onder!

300.JPG

302.JPG

We mochten allemaal een hoedje versieren van papier, daarna maakten we met toiletpapier, lijm en water een papierpasta. Hiermee bekleefden we het hoofdje van ons papiermannentje. Nog een mooie veer op de hoed, en ons mannetje is klaar.

351.JPG  k 112.JPG

Op een morgen lag er heel veel papier in de kring. We mochten er eens naar kijken en eens aan voelen. Sommige papiertjes maakten ook heel veel lawaai. Nadien mochten we met de verschillende papieren knutselen. We maakten een mannetje van papier.

306.JPG      333.JPG

310.JPG      313.JPG

Door het gaatje in de krant, kwamen er enkele lichaamdelen piepen!! Kunnen jullie raden wat het is?

337.JPG  339.JPG  341.JPG  342.JPG  335.JPG  344.JPG

De juf maakte voor ons ook hoedjes van papier, natuurlijk kon hierbij het liedje 'een, twee, drie, vier, hoedje van papier niet ontbreken. De kleuters vonden dit zeer leuk en zongen telkens uit volle borst.We leerden ook tellen tot 3 en de papierballen mochten we sorteren van groot naar klein.

347.JPG

Tijdens het vrij spel mochten we op heel groot papier tekenen. In de bouwhoek maakten Esraa, Lars en Blerta een kunstwerkje met blokken.

334.JPG         320.JPG

Tijdens dit thema was Elsa jarig, we vierden feest in de klas en Elsa mocht de kaarsjes uitblazen.

303.JPG  305.JPG

Om de veertien dagen krijgen we een verkeerslesje van de juf!! We mochten onze fluo-jasjes aantrekken en we gingen op stap. We leerden heel veilig oversteken op het zebrapad!!

317.JPG              318.JPG

19:04 Gepost door juf Sofie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.