12-12-10

thema: een handje van de Sint

We hebben 2 hele toffe weken achter de rug!!

Op maandagmorgen zat Jules in de klas met de grote zak van zwarte piet!! We vroegen ons natuurlijk af wat er in de zak zat. Heel nieuwgierig namen we een kijkje. We vonden de kleren van de Sint en Zwarte piet. We mochten ze eens bekijken, eens aan voelen, en ook eens aantrekken!! Na de waarneming mochten de kleren en de zak in de poppenhoek. Doorheen het thema mogen de kindjes eens Sint en piet spelen.

In de knutselhoek gingen we aan de slag om een pietenmust, een schoentje en een piepzwarte piet te maken.

  k 003.JPG           k 004.JPG

De peutertjes mochten met speelgoedauto's rollen in de verf, de eerste kleuterklas mocht een blokkentoren maken van groot naar klein.

sint 001.JPG    sint 003.JPG

Natuurlijk werd er ook in de andere hoekjes gespeeld: in de poppenhoek, met de stoomboot, torens bouwen, puzzelen,...

k 006.JPG

Ons schoentje zetten kon nauturlijk niet ontbreken tijdens het thema! De kleuters brachten heel wat wortels en suikers mee, we hadden ook een mandarijntje en een appel voor het paard van Sinterklaas. De dag nadien waren we aangenaam verrast!! Er lag heel wat lekkers in onze schoen.

k 002.JPG

Donderdag was het dan zover! Toen we de klas binnenkwamen, stond die helemaal op stelten!! Wie had dat nu gedaan? Als onze popjes lagen op het tapijt, de zetel stond op de zandbak, ... We hebben dan maar alles terug opgeruimd en ons klaar gemaakt voor de aankomst van de sint.

k 012.JPG   k 011.JPG

 

 We mochten met z'n allen naar de grote speelplaats gaan. Opeens kwam er een politiewagen opgereden met loeiende sirenes. Een van de pieten had de nacht ervoor een bezoekje gebracht aan onze school!! Nu begrepen we wie er onze klas op stelten had gezet!!! ZWARTE PIET. Na een nachtje in de cel beloofde hij dat hij het nooit meer zou doen!! Joepie, het feest kon beginnen. Alle kindjes en hun mama's en papa's namen plaats in de zaal. Elke klas mocht op het podium het best van zichzelf geven en een dansje opvoeren voor de sint.

(juf zal nog proberen om het filmpje erop te zetten)

Nadien kregen we allemaal een leuk geschenkje van Sint en de Pieten!

k 041.JPG  k 045.JPG 

 

k 050.JPG  k 057.JPG

In de namiddag beleefden we dolle pret met Clown Plets.We mochten zingen en dansen, toveren,... Ook juf Charlotte en juf Nathalie mochten even op het podium.

k 083.JPG k 088.JPG  k 086.JPG

k 078.JPG   k 079.JPG

 Moe maar tevreden gingen we allen naar huis!! We hebben er allen van genoten, bedankt Sinterklaas! 

Sidan was deze week jarig!! Hiep hiep hoera !! Sidan zijn mama had lekkere koekjes gebakken. We vonden ze allen zeer lekker!!!

367.JPG      365.JPG

 

 

18:37 Gepost door juf Sofie | Permalink | Commentaren (1) | Tags: voer sleutelwoorden in |  Facebook |

Commentaren

ze hebben het ieder geval erg gezellig gehad en een leuke sinterklaasviering waarvoor mijn dank

gr
Marja

Gepost door: marja verf | 11-01-11

De commentaren zijn gesloten.