22-01-11

Thema: kijk, grote en kleine gaatjes

Tijdens dit thema gingen we op zoek naar allerlei voorwerpen met gaatjes erin!

We mochten ook een voorwerp meebrengen met gaatjes erin! Tijdens een waarneming verkenden we alle materialen en leerden we de funtie ervan. De kleuters hadden knoopjes, rietjes, een techter, ... meegebracht. We speelden een spelletje: rara wie zit er onder het gaatjeslaken? De juf vertelde een verhaal met prenten: Kippers speelgoeddoos en een verhaaltje van de hongerige rupsen. De rupsen hadden heel wat gaatjes gebeten in het boekje.

       009.JPG                custom.jpg

We mochten stempelen met allerlei buizen waar gaten inzitten, daarna sneed de juf er gaten uit en zo hadden we ons parelspel. We maakten ook een verrekijker. De peuters mochten op een kleurplaat van kaas met gaatjes een stickertje kleven in de gaatjes. De vlindertjes (eerste kleuterklas) mocht experimenteren met sjablonen.

018.JPG                      037.JPG

           013.JPG

Onze hoeken stonden ook in het thema van gaatjes, we ontdekten heel wat gaatjes in ons speelgoed. De ontdekbak zat vol met buizen en ballen.

003.JPG      023.JPG

008.JPG  016.JPG 017.JPG

004.JPG  022.JPG

012.JPG  015.JPG 025.JPG

Vrijdag mochten we iets lekkers maken, met tandenstokers prikten we gaatjes in een druifje en in een stukje appel. daarna mochten welalle fruitbrochetjes opsmullen. Mmmmmm.

027.JPG   028.JPG

In onze klas hebben we er 2 nieuwe vriendjes bijgekregen. Welkom Rune en Arion

007.JPG

 

 

 

11:53 Gepost door juf Sofie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |