06-02-11

thema: ik voel met niet zo lekker

Op maandagmorgen voelde Jules zich niet zo lekker. Hij hoeste de hele
tijd en niesde er op los!  Juf voelde aan zijn hoofdje, en ja hoo, hij had
koorts. Nog even controleren met de thermometer. Esraa telefoneerde toch maar gauw naar de dokter en die bracht  een bezoekje in de klas. Ze luisterde naar Jules'hartje, keek in zijn oortjes, neus en keel en gaf hem een prikje.  Jules was ziek!

 044.JPG We maakten ook heel wat werkjes tijdens dit thema: De peutertjes mochten met hun vinger Jules allemaal rode stippen geven (hij had de windpokken). De kindjes van de eerste kleuterklas, maakten alle pokken van Fientje rood met een wattestaafje. We knutselden ook een dokterstas met daarin een pillendoosje, pleisters en een stethoscoop.

                      039.JPG        042.JPG

 

Samen met juf Elvina maakten we een puzzel, we benoemden het doktersmateriaal en zochten het tweede stukje ervan.

045.JPG

In de kring speelden we ook heel wat spelletjes. Goed kijken naar het kaartje, het lichaamsdeel anduiden en benoemen en dan op de juiste plaats een rode stip tekenen.

           041.JPG                   040.JPG

 

 

Op een dag was Jules uit z'n bed gevallen, en hij had een grote schaafwonde op z'n knie! Gelukkig wisten de kleuters wat te doen: eerst ontsmetten en dan een pleister opkleven.

001.JPG 003.JPG 004.JPG

Ook onze hoekjes stonden in het teken van ons thema: onze poppenhoek, werd een ziekenhuishoek. Bij het spelen met de plasticine leerden we bolletjes rollen (pilletjes) en dan goed kijken hoeveel pilletjes zieke beer moet hebben. Via de één-één verbinding leerden we tellen. op het krijtbord tekenden we kindjes met de windpokken.

010.JPG 007.JPG 012.JPG

038.JPG

We hadden ook nog een jarige in de klas! Proficiat Elie!!

005.JPG                    006.JPG

 

 

 

 

 

 

13:01 Gepost door juf Sofie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.