20-02-11

thema: wat trek ik aan vandaag

De voorbije twee weken werkten we vooral rond kledij en de verschillende sluitingen.

We luisterden heel flink naar het verhaaltje;de kleertjes van Jules. Mama ruimt Jules zijn kleerkast op. Zijn mooie jas ... te klein, jammer want Jules vond hem zo zacht!  Zijn leuke broek met zakken, ja hij kan wel nog dicht, maar owee, hij is te kort! zijn trui, zijn muts, ... allemaal te klein. Alles vliegt in de doos. Jules is verdrietig omdat hij ze niet meer kan dragen. Maar dan brengt mama de doos naar een menvrouw met kindjes die kleiner zijn dan Jules.

9055351679.gif

Hierbij leerden we dan de begrippen te groot en te klein. Door de kleertjes te passen wisten we onmiddelijk of ze te groot of te klein waren. Ook Jules mocht de kledij eens passen.

024.JPG 025.JPG  

Onze juf maakte ook een leuke ontdekhoek met knopen. Experimenteren maar, oei deze knoop kan niet door het buisje, hé hij kan er wel langs boven in, maar niet langs onder uit, knopen in doosjes doen en schudden maar,... Er waren ook al wat moeilijkere opdrachtkaarten bij. Onze kleuters kregen de opdracht de passende knoop op de gaatjes te leggen. Emanie heeft de opdracht alvast helemaal juist uitgevoerd. We mochten ook gekleurde knopen rijgen aan een touwtje.

006.JPG  003.JPG

 We maakten ook heel wat werkjes; een muts en sjaal bekleven met stof, de kleertjes voor Jules knippen, buma inkleuren en daarna een puzzel van maken, ...

 023.JPG 035.JPG 004.JPG

Elke maand komt er een thema peuterschrijfdans aan bod. Deze maand werkten we rond het verhaaltje:de trap.

 

030.JPG  028.JPG 032.JPG

 We leerden ook een versje met behulp van onze vriendjes.

002.JPG

Een muts voor mijn hoofd

een sjaal voor mijn kin

wantjes voor mijn handjes

ik zit er warmpjes in.

 

 

 

Maandag 14 februari was een seciale dag!! we mochten onze mama en papa niet vergeten op valentijn. Daarom bestempelden we een hartje, waar de juf nadien onze foto op kleefde!

004.JPG

 Tijdens dit thema hadden we 2 jarigen! Proficiat Esraa en Emanie. (foto's van Esraa volgen nog)

013.JPG       014.JPG

 

 

 

10:00 Gepost door juf Sofie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.