11-04-11

allemaal eitjes

kleur 148.JPG

toen we maandag onze klas binnenkwamen lagen er eitjes in ons kippenhokje. mmm, Zou de kip die eitjes gelegd hebben?? Nee hoor, Lars wist vrij vlug dat de kip geen chocolade eieren legt. Het was waarschijnlijk de paashaas die de eitje had verstopt bij de kip.

Die lekkere eitjes lagen daar nu in het kippenhokje. We mochten proeven van de witte en bruine chocolade. Dat was smullen hoor, we vonden het allemaal zeer lekker! Mmmmm.....

 

 

Na al het smullen begonnen we aan het grote werk. We maakten paasmandjes zodat de paashaas weet waar hij onze chocoladeeitjes moet leggen, wie weet legt hij ze anders in het grote kippenhok op de speelplaats. De peuters maakten een kuiken en de kleuters maakten een kip als paasmandje.

kleur 147.JPG kleur 169.JPG

Terwijl enkele peuters en kleuters aan het werk waren, mochten de anderen spelen in de hoekjes. Er was ook een techniekhoek in de klas. Het legomannetje had een probleempje, hij wil naar de winkel maar hij heeft geen auto. De kleuters gingen meteen aan het werk en maakten heel wat verschillende auto's. Nadien haalde juf er een stappenplan bij en probeerden we de auto na te maken. Dit verliep zeer vlot. Met wat samenwerking was de auto vlug klaar. De kleuters kregen er niet genoeg van en bleven maar auto's maken.

kleur 155.JPG     Duplo04.jpgkleur 159.JPG

In de klas zagen de kleuters een knuffelkonijn staan, hier was heel veel interesse voor. Toen de juf vroeg wie er thuis een echt konijn had, sprong Emanie spontaan recht, ze wou meteen haar 'nijntje" meebrengen naar school Mama vond dit gelukkig geen probleem en zo kwam nijntje een dagje op school logeren. Blerta vond nijtje toch niet zo leuk, ze was bang dat hij in haar teentjes ging bijten :)

maart 004.JPG maart 005.JPG

De dag nadien zagen we in ons kippenhok terug eitjes liggen, nu geen chocolade eitjes maar eitjes van de kippen. We besloten de eitjes te bakken, zo hadden we nog eens de kans om eitjes te proeven. De juf legde eerst de eitjes zomaar in de pan. Gelukkig waren de kleuters er om de juf te helpen. Ze vertelden dat je de eitjes eerst moet breken en dan bakken in de pan. Elie en Esraa mochten broodjes beleggen met stukjes ei.

maart 007.JPG  maart 008.JPG

maart 006.JPG maart 009.JPG

Vrijdag was het dan zover!! We begonnen de dag met een paasontbijt. Eitjes, een boterham met confituur, lekkere chocomelk, appeltjes en natuurlijk chocolade eitjes. De mama van Tille en Larissa kwamen een handje helpen. Bedankt hiervoor !! Ook een bedankje aan de mama en papa van Sidan, we kregen van hen heel veel eitjes van hun kippen. Deze waren heel erg lekker!!

   maart 021.JPG   maart 020.JPG

maart 022.JPG  maart 023.JPGmaart 024.JPG  

Na de middag was het tijd voor onze zoektocht. Na ee wandeltochtje rondom de school hadden we nog niets gevonden. Toen we terug op school aankwamen stonden de paasmandjes op de speelplaats. We vonden al onze paasmandjes terug en er lagen lekkere eitjes in. Allemaal vrolijke gezichtjes.

2011-04-09 maart.jpg

We hadden ook 2 jarigen tijdens ons thema: Proficiat Blerta en Marobel.

maart 002.JPG  maart 018.JPG

Ik wens jullie allemaal een prettige vakantie en vrolijk Pasen!

 

animaatjes-kuikentjes-36484.gif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10:36 Gepost door juf Sofie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.