29-05-11

bezoek aan de boerderij.

Maandag 9 mei was het dan zover. Samen met de tweede kleuterklas brachten we een bezoekje aan de kinderboerderij. Het mooie weer was van de partij, dus het kon niet meer stuk.

Na een half uurtje op de bus kwamen we aan in Torhout. We werden verdeeld in twee groepen. De eerste en tweede kleuterklas werden door elkaar gemengd.

We begonnen met een bezoekje aan de lammetjes en de schaapjes. De lammetjes hadden grote honger en kregen onmiddelijk een flesje melk. Het duurde niet lang, het flesje was op 1-2-3 leeg.

boerderij 009.JPG boerderij 013.JPG

Na de lammetjes kregen we een kalfje te zien, we mochten zelfs eens in z'n hokje gaan en hem strelen. Daarna gingen we op bezoek bij de ezel.

boerderij 026.JPG boerderij 018.JPG

boerderij 029.JPG DSC07145.JPG

Op de boerderij kregen we heel wat eitjes te zien, grote en kleine eitjes. De eitjes van de kip zitten in de broeikast, hier worden kleine kuikentjes geboren. Iedereen mocht een kuikentje vasthouden. Enkele kleuters vonden dit niet zo leuk en waagden zich er niet aan om een kuikentje in de handen te nemen.

boerderij 048.JPG boerderij 051.JPG boerderij 034.JPG

boerderij 035.JPG DSC07135.JPG DSC07138.JPG

Op de boerderij waren er nog een heleboel dieren: koeien, paarden, geitjes, kippen, kalkoenenen,...

boerderij 060.JPG boerderij 062.JPG

Vol werwachtingen mochten we bij de geitjes binnengaan. De kleuters mochten op een rijtje gaan staan en de mevrouw van de boerderij kwam eten geven aan de geitjes. Ze hadden grote honger en smulden van al dat lekkers.

boerderij 064.JPG boerderij 065.JPG

Al vlug was de voormiddag voorbij en begonnen we van onze boterhammetjes te smullen. In de namiddag mochten we nog even spelen in de speeltuin. Rond drie uur stond de bus ons op te wachten en moe en voldaan vertrokken we terug richting Tielt. Niet alle foto's van het bezoek van de boederij staan op de blog. Indien jullie de foto's van jullie kleuter willen, laat het gerust weten en dan mail ik ze met plezier door.

 

 

 

 

 

 

 

 

15:21 Gepost door juf Sofie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.