29-05-11

bezoek aan de boerderij.

Maandag 9 mei was het dan zover. Samen met de tweede kleuterklas brachten we een bezoekje aan de kinderboerderij. Het mooie weer was van de partij, dus het kon niet meer stuk.

Na een half uurtje op de bus kwamen we aan in Torhout. We werden verdeeld in twee groepen. De eerste en tweede kleuterklas werden door elkaar gemengd.

We begonnen met een bezoekje aan de lammetjes en de schaapjes. De lammetjes hadden grote honger en kregen onmiddelijk een flesje melk. Het duurde niet lang, het flesje was op 1-2-3 leeg.

boerderij 009.JPG boerderij 013.JPG

Na de lammetjes kregen we een kalfje te zien, we mochten zelfs eens in z'n hokje gaan en hem strelen. Daarna gingen we op bezoek bij de ezel.

boerderij 026.JPG boerderij 018.JPG

boerderij 029.JPG DSC07145.JPG

Op de boerderij kregen we heel wat eitjes te zien, grote en kleine eitjes. De eitjes van de kip zitten in de broeikast, hier worden kleine kuikentjes geboren. Iedereen mocht een kuikentje vasthouden. Enkele kleuters vonden dit niet zo leuk en waagden zich er niet aan om een kuikentje in de handen te nemen.

boerderij 048.JPG boerderij 051.JPG boerderij 034.JPG

boerderij 035.JPG DSC07135.JPG DSC07138.JPG

Op de boerderij waren er nog een heleboel dieren: koeien, paarden, geitjes, kippen, kalkoenenen,...

boerderij 060.JPG boerderij 062.JPG

Vol werwachtingen mochten we bij de geitjes binnengaan. De kleuters mochten op een rijtje gaan staan en de mevrouw van de boerderij kwam eten geven aan de geitjes. Ze hadden grote honger en smulden van al dat lekkers.

boerderij 064.JPG boerderij 065.JPG

Al vlug was de voormiddag voorbij en begonnen we van onze boterhammetjes te smullen. In de namiddag mochten we nog even spelen in de speeltuin. Rond drie uur stond de bus ons op te wachten en moe en voldaan vertrokken we terug richting Tielt. Niet alle foto's van het bezoek van de boederij staan op de blog. Indien jullie de foto's van jullie kleuter willen, laat het gerust weten en dan mail ik ze met plezier door.

 

 

 

 

 

 

 

 

15:21 Gepost door juf Sofie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-05-11

project: hoera, we gaan naar de kinderboerderij

 

project: hora, we gaan naar de kindeboerderij

villa beestenboel.jpg

Eindelijk was het zover, na vele voorbereidingen konden we beginnen aan ons project. We deden heel wat leuke dingen samen met de tweede kleuterklas. We keken samen naar de poppenkast, we maakten in de klas van juf Sofie popcorn. Eerst olie in de pan, daarna de mais, en dan maar wachten tot we plof, plof horen. In de klas van juf Daisy aarbeienmilkshake. Nadien mochten we van al dat lekkers proeven.

voer sleutelwoorden in voer sleutelwoorden in

 

boerderij 008.JPG boerderij 009.JPG boerderij 010.JPG

 In de turnzaal stonden er heel wat toestellen, we mochten er op klimmen, klauteren, ... De kindjes van de tweede kleuterklas hielpen de kleintjes waar het nodig was.

boerderij 021.JPG boerderij 025.JPG

voer sleutelwoorden in voer sleutelwoorden in

We luisterden ook naar het verhaaltje  "Jules op de boerderij van oom Gust". De juf had ook een puzzelverhaaltje mee. Door goed te luisteren hadden we op het einde een puzzel. Nadien zette de juf een eendje op het weggetje, die stapte vooruit en ging bij alle dieren van de boerderij op bezoek.

voer sleutelwoorden in

Tijdens het project mochten de mama's of papa's een spelletjes of activiteit komen doen in de klas. Bedankt mama's en papa. De kleutertjes vonden het leuk met jullie erbij.

voer sleutelwoorden in voer sleutelwoorden in.voer sleutelwoorden in voer sleutelwoorden in

Boer Teun had een groot probleem. Op de boederij liepen de dieren steeds weg, misschien hadden de kleuters een idee hoe we dit konden oplossen. goed nadenken .... en ja hoor, ze vonden een goede oplossing. We speelden ook met de boerderij en mochten in boekjes kijken over de diertjes.

voer sleutelwoorden in

boerderij 001.JPG    boerderij 003.JPG

We maakten ook wat knutselwerkjes in de klas, we schiderden een koetje. De peuters mochten experimenteren met verf en stro. De kleuters van de eerste kleuterklas oefenden  het knippen en maakten een varkentje.

voer sleutelwoorden in voer sleutelwoorden in

Als afsluiter hadden we een groot klasfeest voorzien. De mama's en de papa's waren welkom om hun kleine spruiten eens aan het werk te zien. We werkten met een doorschuifsysteem. Telkens we het liedje hoorden van Boer Teun mochten we naar een andere activiteit.

1. Springen op het springkasteel.

voer sleutelwoorden in voer sleutelwoorden in

2. Eendjes vangen.

voer sleutelwoorden in voer sleutelwoorden in

3. Koetjes melken.

voer sleutelwoorden in voer sleutelwoorden in

4.  Rijden met de tactor.

voer sleutelwoorden in voer sleutelwoorden in

5. Een filmpje bekijken van de boerderij

voer sleutelwoorden in 

6. luisterspel - puzzel - staartje prik - eitjes gooien in het mandje.

voer sleutelwoorden in voer sleutelwoorden in

voer sleutelwoorden in voer sleutelwoorden in

 De kleuters en de juffen genoten met volle teugen van de afsluiter!! We hebben heel wat bijgeleerd de voorbije weken en hadden heel veel plezier tijdens ons project!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21:16 Gepost door juf Sofie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: voer sleutelwoorden in |  Facebook |