18-09-11

dag school, dag juf, dag Jules

 

Hallo allemaal, hier zijn we terug!!

In ons klasje zijn we gestart met 19 flinke peuters en kleuters. Tijdens ons eerste thema leerden we vooral de school, de juf, Jules en onze vriendjes kennen. Hier en daar waren er wel wat traantjes maar die waren vlug weg!

De eerste 2 dagen werd er vooral gespeeld in de klas. We leerden de verschillende hoekjes kennen, het nieuwe speelgoed in de klas,...

005.JPG  007.JPG

We leerden ook een versje en verschillende liedjes: ons goedemorgenlied, het weerlied,... De juf vertelde een verhaaltje van Jules en eentje van Anna in de klas.

jules_klas.jpg annaklas.jpg

 

De begrippen groot en klein kwamen ook aan bod. We hadden een grote en een kleine beer. Op het tapijt lagen heel wat spulletjes: een grote en kleine boekentas, een grote en kleine koek, ... We mochten de spulletjes bij de juiste beer zetten. Bedankt aan de mama van Emanie die de knuffels meebracht en enkele spulletjes.

041.JPG

Natuurlijk hebben we de eerste schoolweek ook wat gewerkt. De nieuwe peuters/kleuters maakten hun eerste kunstwerk. De kleuters pasten de begrippen groot en klein toe bij een knutselwerkje (Tiemen moest heel hard nadenken, want het was geen makkelijke klus). We schilderden ook ons symbooltje voor op onze werktas.

024.JPG 028.JPG 

038.JPG  039.JPG 

001.JPG

Natuurlijk mochten ook nog even genieten van het mooie weertje, we aten ons koekje buiten op in onze nieuwe zitplaatsjes, en speelden volop met het speelmateriaal op de speelplaats.

009.JPG

056.JPG 

 

18:45 Gepost door juf Sofie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.