07-12-12

Thema; ik zet mijn schoentje klaar

Hallo allemaal, de voorbije 2 weken hebben we heel wat sint en pietavonturen beleefd!!

Maandag lag er een geschenkje naast het bed van Jules, van wie zou dit toch komen ?? Al vlug waren we het er over eens ... het was misschien van Sinterklaas. Mira mocht het geschenkje open doen en .... we zagen een boek van Sinterklaas. Maar hij was wel helemaal leeg. Vooraan zat er een briefje van de Sint . De kleuters mochten een mooie tekening maken voor de Sint en dan in het grote boek stoppen, zo zou de sint op het einde van het thema een mooi boek hebben vol met tekening van de kinderen. Al vlug gingen ze aan de slag.

002.JPG 005.JPG

We maakten niet alleen mooie tekening voor Sinterkaas maar we knutselden ook een leuke kroon, tekenden Sinterklaas of zwarte piet, schilderden een wortel met oranje en gele verf,  stempelden met de handjes, ...

007.JPG 047.JPG

In de kring kwamen er ook heel wat leuke activiteiten aan bod. We bekeken de kleren van Sinterklaas en Zwarte piet. We legden ze bij de juiste prent en we mochten ze ook eens aantrekken.

008.JPG 014.JPG

Donderdag mochten we ons schoentje zetten in de klas. De kleuters hadden wortels en suiker meegebracht. Ashley had heel speciaal aan Zwarte piet gedacht en bracht voor hem een biertje mee :) De dag nadien vonden we heel wat lekkers voor de schoentjes. MMM... we mochten overal van proeven.

042.JPG 043.JPG

OP vrijdag lagen er enkele foto's in onze kring van materialen uit de klas. We gingen op zoek naar hetzelfde zoals op de foto. En bij het gevonden materiaal lag er telkens een stukje marsepein. Bij de laatste foto lag een briefje: omdat we zo flink ons best hadden gedaan lag er een geschenkje klaar bij de speeltuin. Ridvan en juf Elvina gingen onmiddelijk op zoektocht. En ... ja hoor er lag een zak vol plasticine.

023.JPG 025.JPG026.JPG

IN onze hoekjes was er ook heel wat te beleven:

een reuzememory spelen. Een sorteerspel: wat is van Sinterkaas en wat van Zwarte piet.

039.JPG 010.JPG

Stoomboten en een Sinterklaas-kasteel bouwen met hulp van de juffen.

016.JPG 054.JPG

Cassey had een leuk spelletje meegebracht. We leerden tellen op de dobbelsteen en stapjes vooruit zetten met onze pion. Er waren ook hele leuke opdrachtjes bij het spel.

051.JPG

Onze poppenhoek was nu het kasteel van Sinterklaas. Daar mochten we ons verkleden en pakjes inpakken, sjouwen met de zware zak, ...

sint 005.JPG 046.JPG

We speelden ook een kleurenspel: De zwarte pietjes in de juiste schoorsteen zetten. Op de prent van de stoomboot plaatsten we de juiste gekleurde nopjes.

029.JPG 018.JPG

Dinsdag was het eindelijk zover. Sinterklaas kwam op bezoek bij ons op school. Vol ongeduld zaten we te wachten op hun komst maar opeens hoorden we de sirene van de ambulance. En ... die kwam opgereden op onze school. Jullie kunnen nooit raden wie er uit de ambulance stapte. Sinterklaas en 2 zwarte pieten. Ze waren deze nacht van het dak gevallen en moesten naar het ziekenhuis. Gebroken benen en armen als resultaat. Gelukkig waren ze nog op tijd om tot bij ons te komen.

sint 023.JPG

Daarna mochten we met z'n allen ( sinterklaas, de zwarte pieten, de mama's en de papa's, ... ) naar de turnzaal voor een leuke Sinterklaasshow. We deelden pietendiploma's uit aan de hand van leuke proefjes: over het dak lopen, pakjes gooien in de zak, een liedje zingen, ...

 sint 045.JPG sint 049.JPG

sint 053.JPG sint 057.JPG

Niet alleen de mama's en de papa's mochten op het podium. OOK de kleuters en de kinderen van het eerste leerjaar hadden iets voorbereid voor de sint. Kijk en geniet mee van onze sterren op het podium:


Daarna kregen we allen een lekker zakjes snoep en een klasgeschenk van de Sint.

sint 098.JPG sint 099.JPG

sint 102.JPG sint 103.JPG

In de namiddag mochten we met z'n allen genieten van een schitterende show van clown plex.

sint 091.JPG sint 094.JPG

sint 096.JPG sint 097.JPG

OP 6 december had Sinterklaas een groot probleem. Zijn paard was een beetje ziek. Hij vroeg de kleuters om hem  te helpen om een auto voor hem te maken. Op de tafel lagen doosjes, bierviltje en splitpennen. De kleuters gingen al gauw aan de slag met al het nodige materiaal.

DSC08901.JPG DSC08903.JPG

Op de laatste dag van het thema mochten we bouwen met blokken. We keken we die  grootste en de kleinste is van de klas. Iedereen was het er vlug over eens. Lysander was de grootste van de klas, Jules de kleinste. We keken ook nog eens wie het kleinste peutertje was. Daarna mochten we een toren bouwen zo hoog als de kleuter.

sinrt2 005.JPG sinrt2 006.JPG

sinrt2 016.JPG sinrt2 020.JPG

DAAAAAG Sinterklaas en zwarte piet!! Tot volgend jaar!! 

18:57 Gepost door juf Sofie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.