20-01-13

Thema: ik ben zo moe, mijn oogjes vallen toe/lichtjes en lampen

 We begonnen deze week met het verhaal van welterusten kleine beer. “Kleine Beer kan niet slapen. Het is zo donker! Geduldkomt Grote Beer hem telkens weer geruststellen. Iedere keer brengt hij een groter lichtje mee en uiteindelijk haalt hij zelfs de maan voor Kleine Beer.”  

imagesCA4KDA9H.jpg    imagesCAWTALB5.jpg

In de turnles mochten we spelen met ons kussen. We mochten ermee springen, dansen, … We leerden ook de lichaamsdelen kennen en legden het kussen op ons hoofd, op onze voeten, … Na al dat bewegen mochten we natuurlijk ook even uitrusten :)

thema moe 086.JPG thema moe 088.JPG

thema moe 099.JPG thema moe 101.JPG

Ook tellen kwam aan bod deze week, we telden sterren en kleefden het juiste aantal op een zwart blad. We leerden de cijferbeelden en de getalbeelden tot 3

thema moe 107.JPG thema moe 108.JPG

We leerden ook nog een leuk liedje en een versje:  thema moe 074.JPG

Pieperdepacht, is het dag of nacht,

Pieperdepaan, zie je de zon of de maan

Pieperdepoe, doe je oogjes toe

Pieperdepul, kijk daar is Jules

 

 

 

In onze werkhoek maakten we een maanmannetje. De peuters schilderen met de handen, de kleuters schilderden met een borstel. De eerste kleuterklas mocht ook al eens proberen om een werkblaadje te maken. We mochten ook stempelen met sterren. 

thema moe 068.JPG  thema moe 075.JPG

 Ook onze hoekjes werden aangepast in het thema, Met plasticine maakten we sterren en een maan. We maakten ook puzzels van grote en kleine beer. In de spelletjeshoek moesten we heel goed kijken naar de verschillende sterren. We legde dezelfde sterren bij elkaar. Ook in onze boekenhoek mochten we kijken in boekjes rond het thema.

thema moe 069.JPG   thema moe 066.JPG

thema moe 067.JPG thema moe 083.JPG

Tijdens de speeltijd merkten we in de moestijn nog een heleboel wortels, die zaten allemaal onder de grond we namen er wat mee naar de klas en mochten ze eens van naderbij bekijken in de natuurhoek.thema moe 082.JPG

In het thema lichtjes en lampen, mochten we natuurlijk allen een zaklampje meebrengen. We begonnen met het experimenteren met de lichtjes, daarna mochten we luisteren naar een verhaaltje van Jules.

thema moe 112.JPG  thema moe 121.JPG

We speelden ook een leuk spelletje met de zaklamp Een kleuter mocht met de zaklamp een lichtje maken op het tapijt, een peutertje mocht dit lichtje proberen vangen Pret verzekerd!!

DSC04378.JPG

 

In onze werkhoekje mochten we eerst met een kaars kleuren en daarna erover schilderen met ecoline. Eerst zagen we niets op ons blad, maar door de ecoline kwam er een mooi schilderij tevoorschijn. We knipten ook zwarte en blauwe snippers. We kleefden de blauwe snippers bij de zon (dag) en de zwarte snippers bij de maan (nacht)

thema moe 114.JPG    thema moe 116.JPG

DSC04370.JPG DSC04371.JPG

 In de verschillende hoekjes mochten we ook heel veel leuke dingen doen. We timmerden een zonnetje na. We telden ook nog eens sterren en legden het juiste aantal sterren bij het juiste blad.

thema moe 117.JPG thema moe 119.JPG

thema moe 122.JPG thema moe 124.JPG

We mochten ook experimenteren met kosteloos materiaal.

thema moe 120.JPG

In onze bouwhoek hingen er verschillende sterren, we maakten een toren zo hoog als de sterren.

DSC04373.JPG DSC04374.JPG

Met het koude winterweer maakten we ook even tijd om te kijken hoe water kan veranderen in ijs. We namen een beker met een beetje water, we hebben de beker even buiten gezet en een tijdje zagen we dat er geen water maar ijs in onze beker zat.

DSC04381.JPG DSC04382.JPG DSC04407.JPG

OOK de vogeltjes zijn we niet vergeten bij dit koude weer, we gaven ze wat brood en enkele voederballen.

DSC04386.JPG DSC04387.JPG

De week werd afgesloten met een heus pyamafeest We mochten eerst ontbijten in de klas en daarna beleefden we volop plezier met het dansen en springen!!

DSC04392.JPG DSC04393.JPG

DSC04399.JPG DSC04400.JPG

DSC04403.JPG

 

22:04 Gepost door juf Sofie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.