09-02-13

Thema gaatjes overal

Gaatjes, gaatjes overal gaatjes. Deze week begonnen we met gaatjes te zoeken in onze klas! En ja hoor, we vonden er SUPER veel.

 

 gaatjes 216.JPG  gaatjes 210.JPG gaatjes 217.JPG

De kindjes brachten van thuis een heleboel voorwerpen mee: een vergiet, rietjes, macaroni, een riem, …  Deze materialen bekeken we eens van naderbij tijdens onze waarneming. Juf bracht ook iets mee, een doos! De kindjes keken verbaasd toe omdat er van alles uit de doos op de grond viel. Er zat immers een gat in de doos.

gaatjes 224.JPG gaatjes 223.JPG gaatjes 226.JPG

De juf vertelde ook 2 verhaaltjes tijdens het thema: Kippers speelgoeddoos en het verhaal van een gaatje.

 

custom.jpg gaatje.png

Wist je ook dat we gaatjes hebben in ons lichaam, we ontdekten wat we kunnen doen met onze neus (ruiken), met onze oren (horen) en met onze mond (proeven). gaatjes 288.JPG

Op een dag had de juf een groot gat in haar kous, De kindjes reikten allerlei oplossingen aan om het gat te dichten. Cassey had het idee om  met plakband het gat in mijn kous te dichten. Nadien leerden we een versje: Oei, oei, oei, wat is met dat? In mijn kous zit een gat. En wat komt er daar doorheen? Het is mijn grote … TEEN.

Deze week mocht Cassey de natuurkoffer meenemen naar huis. Ze bracht een potje sneeuw mee voor op de natuurtafel. We mochten eens voelen aan de sneeuw en wat bleek ... het was ijskoud. Nadien merkten we dat de sneeuw in het potje verdwenen was en dat er enkel nog water lag in het potje.

gaatjes 196.JPG gaatjes 195.JPG

Het vierde thema van schrijfdans kwam aan bod, de peuters/kleuters dit superleuk.gaatjes 272.JPG gaatjes 273.JPG

We deden ook nog een heleboel leuke spelletjes. We stopten onze handjes in de voeldoos (gaten) en mochten raden wat er in de doos zat. De juf had ook een groot doek vol met gaten. Er mocht een kindje onder het laken kruipen en nadien mochten we raden wie eronder zat.

gaatjes 221.JPG gaatjes 242.JPG

 

In  de hoekjes konden de peuters/kleuters ook overal gaatjes ontdekken. Zo kunnen we parels ‘waar een gaatje inzit’ op een touwtje rijgen en een mooie halsketting maken. We maakten insteekpuzzels, experimenteerden met buizen,…  We speelden ook met hoepels en leerden de juiste moer op de juist bout draaien. In de plasticine maakten we met allerlei materialen gaatjes: met stokjes, rietjes, ...

gaatjes 228.JPG gaatjes 229.JPG

gaatjes 230.JPG gaatjes 232.JPG

gaatjes 256.JPG gaatjes 283.JPG

gaatjes 284.JPG gaatjes 233.JPG

 

 In de knutselhoek werd er vooral gewerkt naar het familiefeest toe, we maakten versiering voor in de grote zaal. De peuters maakten een eenden of kikkerkroon en de kleuters knutselden een krokodillenkroon. Daarnaast mochten ze ook experimenteren met sjablonen en stempelen met buizen.

 

gaatjes 203.JPG gaatjes 244.JPG

gaatjes 322.JPG

 

 

13:09 Gepost door juf Sofie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.